Eiwitten zijn een prima hulpmiddel bij afvallen, dieet en vetverbranding. Veel eiwitdieeten zoals die van Dr. Frank zijn populair omdat ze ook echt werken. Niet dat Dr. Frank iets nieuws had uitgevonden, want het effect van eiwitten op vetverbranding was al veel langer bekend onder sporters. Waarom eiwitten zo goed helpen bij vetverbranding en afvallen heeft te maken met de volgende eigenschappen van eiwitten:

  1. Eiwitten bevatten weinig energie (4 kcal/ gram)
  2. Eiwitten geven een vol gevoel na inname, je hebt minder snel trek in iets anders
  3. De verbranding van eiwitten levert het lichaam veel minder energie op als koolhydraten en vetten
  4. Eiwitten zijn een bouwstof van spieren en lichaamsweefsels, het lichaam zet ze dan ook het liefst voor dat doeleinde in
  5. Het opbouwen van spieren en lichaamsweefsel kost veel energie, die komt dan voornamelijk uit je glycogeen of vetreserves (vetverbranding!)

Daarnaast zijn eiwitten ook gewoon gezond, zo zorgen eiwitten onder andere voor de opbouw van een gezond immuunsysteem.

Wat is het beste dieet eiwit?

Het beste dieet eiwit is een eiwit soort die je het langst een vol gevoel geeft en zeer langzaam wordt afgebroken in de maag, waardoor de aminozuren mondjesmaat in je bloedstroom komen. Dit laatste zorgt tevens voor een sterke antikatabole (spiersparende) werking, erg belangrijk tijdens een dieet omdat je lichaam het eerst spieren gaat afbreken bij te lage energie innames. Daarnaast bevat hte ideale dieet eiwit ook niet teveel koolhydraten en vetten.

Het beste dieet eiwit wat aan alle bovenstaande voorwaarden voldoet is Micellar caseine. Dit is het hoofdingredient van veel populaire eiwit maaltijdvervangers en eiwitshakes.

Betaal niet teveel!

Besef dat je met pure micellar caseine net zulke goede resultaten haalt als met de dure maaltijdvervangers. Alleen kost 1kg pure caseine slechts rond de 20 euro, terwijl je voor 1kg maaltijdvervanger al snel boven de 50 euro zit!

Wij helpen u graag de beste keuze te maken met onze Eiwit Keuze Tool.

Direct naar Eiwit Keuze Tool

 

 

 

(Visited 123 times, 1 visits today)